Vut-ness (senioren)

Geschikt voor iedereen van boven de 50. Onder deskundige begeleiding werken wij op een verantwoordelijke manier aan uw algemene conditie en uithoudingsvermogen. Met een lichamelijk actieve leefstijl kunt u ouderdomsverschijnselen als bot-ontkalking en artrose vertragen. Een leuke en gezellige les waarmee de algemene belastbaarheid wordt vergroot.

Bewegen houdt ouderen langer jong!

Ouderen die wekelijks een half uurtje fitnessen, houden hun hersenen langer jong. Het beste effect wordt bereikt met een combinatie van kracht- en conditietraining. Dit schrijft neuropsycholoog dr. Margriet Sitskoorn van het UMC Utrecht in het Nederlandse wetenschappelijke tijdschrift Neuropraxis van 6 Oktober. Volgens Sitskoorn is het nooit te laat om te beginnen met sporten.
‘Fitness heeft ook effect als je op latere leeftijd begint.’

Als we ouder worden, neemt onze hersenomvang af. Hierdoor kunnen we minder goed onthouden en ons slechter concentreren. Sitskoorn beschrijft een groot aantal onderzoeken waaruit blijkt dat ouderen die veel fitnessen, beter scoren op taken die bij het ouder worden achteruitgaan. Ook bleek uit hersenscans dat sporten bij ouderen, minder hersenweefsel verliezen, in de gebieden die voor die taken verantwoordelijk zijn.

Korting senioren

Senioren krijgen 10% korting op het onbeperkt abbonement.

Onbeperkt sporten voor maar €26,50 per maand!

Contact Informatie